Varainhankinta tuotteita myymällä

Erilaisilla tuotteilla tehtävä varainhankinta on varmasti jokaiselle tuttua jossain muodossa. Todennäköisesti jokainen on joskus tukenut koululuokan keräystä ostamalla keksi- tai karkkilaatikkon. Sinänsä hyvä ja maistuva idea, mutta asiakas kaipaa nyt jotain merkityksellisempää.

Asiakkaat ovat laatutietoisia ja arvostavat tuotteiden käytettävyyttä ja pitkäikäisyyttä. Valitsemalla mielenkiintoiset ja arkikäyttöön sopivat tuotteet teet varainhankinnasta helppoa ja hauskaa! Erotu myös joukosta valitsemalla hiukan erilaiset tuotteet kuin suurimmalla osalla varainhankkijoista.

Turvatalkoot -varainhankinta on vaivaton ja täysin uudenlainen tapa toteuttaa varainkeruuta! Kaikki tuotteemme ovat turvallisuutta ja terveellisyyttä lisääviä arkisia käyttötuotteita! Vastaavaa valikoimaa ei löydy muilta!

Varainhankinta työnteolla

Talkootyöllä kerätään usein osa varoista: kun jokainen antaa oman työpanoksensa yhteiseen hyvään, päästään tavoitteisiin.

Hyviä talkookohteita ovat esimerkiksi yritysten tarjoamat keikkaluontoiset talkootyömahdollisuudet: kauppojen inventaari-illat, tapahtumien järjestyksenvalvonta, varastotyö tai esimerkiksi mainoslehtisten jakaminen.

Yrityksiin kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä työmahdollisuuksien kartoittamiseksi ja järjestön/seuran nettisivuille on hyvä laittaa maininta, että järjestöä/seuraa voi kutsua tarvittaessa talkootöihin.

Myyjäiset

Myyjäiset ovat perinteinen tapa tehdä varainhankintaa. Myyjäiset ovat yleishyödyllisen yhteisön toiminnan varainkeruutarkoituksessa järjestämiä myyntitilaisuuksia. Olennaista on se, että myyjäiset järjestetään tiettynä rajattuna ajankohtana. Esimerkiksi jatkuvasti auki oleva myymälä ei ole verovapaata toimintaa.

Myyjäiset on hyvä järjestää osana muuta tapahtumaa. Kannattaa myös kiinnittää huomiota myytäviin tuotteisiin. Perinteisten mokkapalojen ja pullien sijaan voi tarjota jotain yhdistykselle leimallista ja omaperäistä tuotetta. Ideoikaa ja kokeilkaa rohkeasti!

Kirpputori

Kierrätys kunniaan! Käytetyn tavaran kierrättäminen on ekologista ja oiva keino varainhankintaan. Jokaiselta löytyy nurkista tarpeetonta tavaraa, joka voi olla jolllekin toiselle aarre! Kirpputorilla myytävät tavarat ovat yleisimmin vaatteita sekä muita käyttötavaroita. Huolehtikaa, että myytävät tuotteet ovat hyväkuntoisia ja siistejä.

Arpajaiset ja Bingo

Onnistuneiden arpajaisten edellytys on laadukkaat ja toimivat tuotteet. Päävoiton pitää olla riittävän houkutteleva, jotta arvat menevät kaupaksi.  Voitot kannattaa pakata kauniisti.

Disco, näytelmäilta tai tanssiesitys

Varainkeruutempauksista kaikki muistavat perinteisen koulun limudiscon, jossa tanssittiin elämän ensimmäiset hitaat sekä syötiin mokkapaloja ja popcorneja!

Hieman enemmän vaivannäköä vaativia varainkeruumuotoja ovat tanssiesitykset tai näytelmät. Tälläisiin tilaisuuksiin on hyvä yhdistää myyjäiset ja buffetti.

Tärkeää on pyrkiä pitämään pääsylippujen hinnat maltillisina, jotta mahdollisimman moni lapsi pääsee osallistumaan tapahtumaan.

Mikä varainkeruumuoto sopii parhaiten teille?

Miettikää yhdessä mikä varainkeruutapa sopii parhaiten juuri teidän järjestöllenne/ seurallenne. Punnitkaa eri vaihtoehtojen hyviä ja huonoja puolia ja kartoittakaa ryhmänne osaamisalueita. Konstit varainkeruuseen ovat monet. Tehkää varainkeruusta hauska ja ryhmäänne yhdistävä projekti, jolla pääsette yhteiseen tavoitteeseenne.