Räpsähtikö kuukausi ehdollista? No niinpä! Kotiäitiys/-isyys, etätyö ja kotiopetus haastavat monia lapsiperheitä nyt tämän kriisin aikana. Arjesta tuli äkkiä monin verroin haastavampaa.

Elämän piiri kaventui äkkiseltään oman pihapiirin kokoiseksi ja omaan perheeseen uudelleentutustuminen voi alkaa. Tämänhetkinen kuohuntavaihe on monille raskasta. Epätietoisuus vaivaa meistä jokaista, eikä kriisin kestosta ole tietoa. Samaan aikaan on huoli läheisten terveydestä.

Parasta mitä voimme tehdä, on pitäytyä tiukasti annetussa ehdollisessa.

Mitään positiivista?

Tavallaan tuli myös vapautuksia ja aikaa. Onhan se suuri aikasäästö vuorokaudessa, kun ei tarvitse aamulla pukea (itseä tai lapsia), kiirehtiä aikataulujen ja aamiaisen kanssa, sännätä päiväkotiin, kouluun ja työpaikalle. Noutaa unohtuneet kurahousutkin vielä ennen työpaikalta myöhästymistä.

Vastapainona nyt ei juuri tarvitse kurahousuja muistella. Voit nauttia naturel-lookista ja kotoilla rennosti. Kevätkin näyttää parastaan, ikään kuin kertoen, että ollaan kavereita vaikeuksista huolimatta.

Tämäkin menee ohi

Jossain vaiheessa tämä kuitenkin taittuu voiton puolelle. Se päivä tulee vielä (ehkä piankin) kun sairastuneiden määrä lähtee laskuun. Tulee vielä aika, jolloin päästään kuin vasikat laitumelle: takaisin kouluihin, päiväkoteihin ja työpaikoille. Päästään takaisin harrastuksiin: kentille, saleille, matoille ja tapaamisiin. Voidaan taas järjestää turnauksia ja kisoja.

Varainhankinnan tarve ei ole poistunut mihinkään, päinvastoin. Rankan kriisin jälkeen monet perheet ovat ottaneet taloudellisia iskuja. Toivon, että tukia saadaan myös lasten harrastusten tukemiseen, kun näiden aika taas tulee.

Uudistuksia varainhankinnassa

Turvatalkoot toimii normaaliin tapaan niin kriisissä kuin sen jälkeenkin. Uudistuimme sen verran, että halukkaat vapaaehtoiset voivat halutessaan ennakoida ja toteuttaa varainhankinta vaikka kokonaan verkossa. Ponnistuksia voi olla fiksua vähän ennakoida hyvissä ajoin ennen kisakauden starttaamista, niin pääsee sitten myöhemmin helpommalla.

Ymmärrämme, ettei aina ole hyvä aika varainhankinnalle. Kun taas on aika tälle, niin olemme täällä ja mahdollistamme taas helpon ja tuottoisan varainhankinnan kampanjan.

Suosittelen tutustumaan uuteen tapaamme toimia. Kun tuntuu, että on aika taas lähteä liikkeelle, olette valmiina.