VARAINHANKINTA KOULULUOKILLE

Koulujen ja koululuokkien varainhankintaan on useita tapoja, joista tuotemyynti on yksi yleisimmistä. Muita tapoja varainhankintaan ovat mm. erilaiset myyjäiset, buffetit ja discot. Kekseliäät lapset ja vanhemmat kehittävät jatkuvasti uusia ja kekseliäitä tapoja kerätä varoja, kuten välipalakioski koululla tai vaikka jäätelömyynti aurinkoisena kevätpäivänä.

Luokkien varainhankinnasta vastaavat yleensä vapaaehtoiset vanhemmat. Koska meillä kaikilla on myös oma arki pyöritettävänä, on varainhankinta hyvä pitää mahdollisimman yksinkertaisena ja mahdollisimman vähän kuormittavana. Turvatalkoot varainhankinta on vaivatonta ja siksi se sopii erityisen hyvin koululuokille.

MIKSI VARAINHANKINTA?

Koulunkäyntihän on Suomessa ilmaista, mihin varainhankintaa tarvitaan?

Usein koululuokka ja luokan vanhemmat yhteispäätöksellä haluavat tarjota lapsille iloa ja yhteisiä elämyksiä myös varsinaisen koulutyön ulkopuolella. Luokkaretket ja leirikoulut ovat näistä tyypillisimpiä. Tarpeet ja tavoitteet vaihtelevat suuresti. Yksi koululuokka haluaa päiväretken huvipuistoon, toinen luokka taas pyöräretkelle saaristoon ja kolmas luokka osallistuu konserttiin ulkomailla.

Kouluilla toimii aktiivisia vanhempainyhdistyksiä, jotka erilaisin varainhankinnan keinoin järjestävän mm. kerhotoimintaa koulun jälkeen tai hankkivat esimerkiksi koulun pihalle uusia liikuntavälineitä välituntien ajaksi. Kun koko koulu lähtee mukaan varainhankintaan, luodaan esimerkillistä yhteisöllisyyttä perheiden välille.

Turvatalkoot voi auttaa kaikkien näiden tavoitteiden saavuttamisessa.

LAPSIPERHEILLE SOPIVAT TUOTTEET

Lapsiperheille sopivia tuotteita on ilo suositella. Turvatalkoiden heijastavat, turvalliset ja terveelliset tuotteet sopivat siksi hienosti koululaisten varainhankintaan.

Heijastavat pipot, hanskat ja muut asusteet näkyvät pian kylällä ja autoilijat kiittävät kun liikkuvat lapset ja aikuiset näkyvät paremmin.

Vanhemmat huolehtivat lapsen välipalojen terveellisyydestä ja harmittelevat epäterveellisten vaihtoehtojen runsautta. Turvatalkoot tarjoaa ravinteikkaamman vaihtoehdon lasten ja nuorten välipaloiksi ja herkuiksi.

PALKKIO LUOKALLE

On tärkeää, että koululuokan varainhankinta on mielekästä ja tuottoisaa. Vanhempien käyttämä aika varojen keräämiseen tulee kääntyä erinomaiseksi tuotoksi luokalle tai koululle.

Turvatalkoilla keskimääräinen 25 oppilaan luokan keräämä tuotto yhdestä myyntijaksosta on 800-1600 euroa.

Toisaalta esimerkiksi 400 oppilaan koulu voi ansaita jopa useampia tuhansia euroja yhdellä myyntijaksolla.

Luonnollisesti tuotto riippuu ryhmän koosta sekä vanhempien aktiivisuudesta yhteisen hyvän eteen. Me tuemme varainhankinnan yhteyshenkilöä, jotta vaivannäöstänne saadaan paras mahdollinen tuotto.

KUINKA ONNISTUTTE?

Meille Turvatalkoissa on tärkeää, että luokkanne ja koulunne pääsee tavoitteeseen. Oikein toteutettuna saattaa Turvatalkoot-varainhankinta mahdollistaa tavoitteenne jopa kokonaan. Olennaista on, että lyhyen varainhankintakampanjan aikana vanhemmat panostavat tähän yhdessä. Tuemme varainhankinnasta vastaavaa henkilöä koko kampanjan ajan ja kannustamme myyjävanhempia aktivoitumaan.

Tarjoamme vanhemmille kiinnostavia kaupanpäällisiä. Nämä innostavat mukaan myös ne vanhemmat, jotka välttämättä muuten eivät ehkä osallistuisi. Aktiivisimmat myyjät taas palkitaan hieman arvokkaammilla lahjatuotteilla.

Varainhankinnan kampanjan aikana teillä on mahdollisuus myös 100 euron bonukseen, joka maksetaan yli 200 tuotteen kokonaismyynnistä. Tämän bonuksen voitte ansaita vaikka jokaisella myyntikerrallanne! Tiesitkö, että uusille ryhmille tarjoamme 50€ bonuksen ensimmäisestä myyntikerrasta, kun tuotemyynti ylittää 50 tuotetta?